dinsdag 2 april 2013

MIEKELOTTE is challenging you, voorjaarskleuren


Het is weer tijd voor een nieuwe challenge van Miekelotte; dit keer was de opdracht:

                                   maak een creatie in voorjaarskleuren.


Na de Pasen en alle eieren en aanverwante dingen had ik even zin in iets elegants, voorjaar; de krokussen komen en verdwijnen, van harde naar zachte kleuren. Dat resulteerde in deze kaart.Een hele simpele kaart gemaakt met een plaatje van een Joanna Sheen CD; er zijn op internet genoeg mooie gratis victoriaanse dames te vinden. Geprint op fotopapier zorgen ze voor een mooie topper.

Ik gebruikte een witte 13,5 x 13,5 dubbele kaart en de stempels zijn van Creative Expressions; de stempellap Sweet Pea, één van de mooiste sets bloemenstempels die ik ken.

 
Ik stempelde de grote hoekstempel direct op de kaart en het kleinere bosje bloemen op een apart wit  papiertje. Hier gebruik je Versafine Black stempelinkt, de details komen mooi uit met de inkt en hij is watervast zodat je met allerlei watergedragen producten kunt werken. Ik kleurde de stempels in met LYRA, aquarelkrijt. Dit zijn krijtjes net zoals de kleine wascokrijtjes waar je vroeger je tekeningen mee inkleurde, maar deze zijn wateroplosbaar. Gebruik een tegeltje of gelamineerd stukje papier om de krijtjes op te "krabbelen" en neem de kleur op met een gewoon of waterpenseel.
De topper is op een ondergrond van paars spiegelkarton gezet en over de grote stempel heen geplakt.
Het bosje bloemen (lathyrus) is met een klein randje uitgeknipt en gedeeltelijk over de topper geplakt. Nu alleen nog de tekst boven de topper stempelen en de kaart is klaar.                             
 
 
Nu alleen de voorjaarstemperatuur nog ........
 
 
 
                          

2 opmerkingen:

Aya zei

WOW wat een prachtige kaart, super elegant.
Lieve groetjes Aya

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaart en mooi van kleur. Mooi plaatje wat je van internet hebt afgehaald. Mooi chique.
Inderdaad, nu het weer er nog!!!

Groetjes, Astrid.