maandag 3 februari 2014

Miekelotte is Challenging You - hart - februari 2014

Ja hoor, het is weer zover; een nieuwe challenge: het thema is hartvorm. Alles mag maar het moet wel een hartvorm hebben, ergens een hartje op maken is niet de bedoeling.

Het is voor deze keer een kaart geworden, gemaakt met de Ultimate Pro van Crafters Companion.
De Ultimate is zijn naam meer dan waard; ik gebruik hem altijd. Je kunt er heel veel standaard kaarten mee maken, embossen, strikjes maken enz.

Deze kaart heet een Popout Card en je kunt HIER een filmpje bekijken hoe je met de Ultimate werkt. Dit is een filmpje van Hobby Handig waarin ze meer kaarten en mogelijkheden uitleggen; het is de uitleg van de tweede kaart.

                                                         Voorkant van de kaart

                                                           Midden van de kaart


Benodigheden:

Ultimate Pro, Crafters Companion;
Cute Companion, Summer Stories CD (hier zitten 2 cd's in!);
   - Outdoors CD, Coordinating Papers, design 0, colour 0,
                             Borders, design 0, colour 5,
Forever Friends stempel (FFS, 9069101 D stamp);
Achtergrondstempel, Studio Light, vintage tekst line;
Achtergrondstempel, Creative Expressions, Bubble Wrap;
Tekststempel, Marianne Design, EC0096, Eline's Vintage teksten;
Spectrum Noir alcoholstiften (TN 1, 2, 3, PP 3, 4, 6);
Versafine stempelinkt (black);
Memento ink )black);
Distress Ink, worn lipstick;
A4 papier, 160 gram.


Hoe doe je dat:

Print op het A4 papier de coordinating papers, design 0, colour 0 dubbelzijdig; deel het papier in tweeën je hebt nu 2 x A5 designpapier. Print 2 A4 borders design 0, colour 5.
Gebruik nu je Ultimate en embos op 1 deel, 2 x Gatefold A5 (let op: PAPIER DRAAIEN) en 1 x half fold A5. Het andere deel embos je alleen met Halffold A5. Neem het deel met de middenvouw en zijvouwen (3 vouwen) en draai de Ultimate om. In het midden links zie je een halve hartvorm. Leg je gevouwen kaart met de vouw tegen de stootstreepjes zodat het halve hartpatroon in het midden van je kaart ligt. Vouw de kaart OPEN en embos het grote halve hart. Vouw de kaart weer dicht en knip het geëmboste hart uit. Bewaar dit stukje hart.

Plak op de zijkanten de borders, stempel met worn lipstick de achtergrond. Stempel Vintage line op het hart dat je uitgeknipt hebt. Beïnkt de randen van het hart met worn lipstick. Stempel de Forever Friends stempel 2 x met Memento inkt op een stukje wit papier en kleur in met de Spectrum Noir stiften. Knip de beer uit (2x).

Neem een stukje papier en embos het langwerpige hart dat in de halve hartvorm op de Ultimate ligt (2x). Stempel met worn lipstick de achtergrondstempel Bubble Wrap op de harten en bewerk de randen. Neem een klein stukje lint en plak dit tussen de twee langwerpige harten. Plak het lint in het midden van je kaart met 3 vouwen en het uitgeknipte hart. Plak met siliconen-lijm de beer op het hartje. Het is de bedoeling dat het hart in het midden vrij komt te hangen. 

Stempel de tekst op de linkeronderkant naast de border.

Neem het hart dat je uitgeknipt hebt uit het midden en vouw het dubbel; knip een smal randje af en stempel met worn lipstick de Vintage line stempel erop en bewerk de rand. Plak het hart op de voorkant van het gedeelte van de kaart met één vouw.  Plak met siliconen-lijm het beertje op het hart.

Nu kun je de kaart samenstellen, gebruik dubbelzijdig plakband en de Ultimate om de kaarten mooi op elkaar te plakken.

Deze kaart kun je gebruiken voor een meisje, voor Valentijn enz, enz. Door ander papier en andere kleuren te gebruiken kun je er zelfs een goede mannenkaart van maken (hart = hou van en dan bijv. voetbal of zo).3 opmerkingen:

jolanda zei

hele mooie kaart

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaart. Leuk model ook en de stempel is ook zo schattig.

Groetjes, Astrid.

Anoniem zei

Theгe is a great deal tto be learnt from your preѕent site - Thznk you for sharing!


Feel fгee to visit my page: best tobacco e liquid uk ()