zondag 22 februari 2015

Fenna wol

Er bestaat een rage onder de handwerkers: Fenna, dit is een synthetisch garen verkrijgbaar bij de Wibra (als je geluk hebt), bollen van 100 gram voor 1.99 euro.

Het is moeilijk verkrijgbaar, wordt maar af en toe aangevoerd bij de winkels en als het voorradig is slaan mensen pakken bollen in.

Ik had er wel over gelezen, maar het nog nooit gekocht. Een paar weken geleden was het dan zover, er lag nieuwe Fenna in de winkel hier. Ze hadden maar 2 van de beschikbare kleuren en die heb ik dus allebei maar meegenomen.

De haakproef voor de Fenna was deze eenvoudige lussenomslagdoek.


Er ligt een subtiel glansje op het garen en het werkt lekker weg op naald nr 5. De draad is wel een tikje pluizig wat uithalen na een foutje een geduldwerkje maakt.


Fenna is een verloopgaren, dat betekent dat de kleur van de draad op vaste afstanden verandert. Op de foto is het wat moeilijk te zien, de kleuren lopen van een felblauw via donkerblauw naar groen. Ik vind het effect heel mooi.Het is altijd prettig om je werkstuk als het klaar is te wassen, voor deze doek was het zelfs noodzakelijk omdat hij opgespannen moet drogen. Doe je dat niet krijg je een soort slordig boodschappennetje ....

Al met al is het prettig garen als je het kunt vinden in de winkel.

Geen opmerkingen: